ABC leasinga
Dokumentacija
Postopek
Finančni leasing nepremičnin
Finančni leasing premičnin
Operativni leasing nepremičnin
Operativni leasing premičnin
Oblike leasinga
Prednosti leasinga
Aktualni projekti
Reference
Povpraševanje
O podjetju
Novice
Kontakt
Kariera
Kontakt

 

Raiffeisen LEASING d.o.o.
Letališka cesta 29A
1000 Ljubljana


Telefon:
08/281-62-00
Faks:
08/281-62-01

Postopek in pogoji finančnega leasinga premičnin

nazaj

Leasingojemalec sam izbere predmet leasinga, na primer vozilo, stroj, opremo itd., in se dogovori za ceno ter ostale prodajne pogoje.

Izpolnjen zahtevek za financiranje in vprašalnik, ki je potreben za pričetek obdelave posla in h kateremu je treba priložiti čimveč podatkov o premičnini (predračun, fotografije itd.) in vso potrebno dokumentacijo lahko leasingojemalci pošljejo na naš naslov po pošti, elektronski pošti ali faksu. Ti so lahko:

Zahtevki za financiranje in vprašalniki:

vprašalnik in zahtevek za financiranje premičnin - Gospodarske družbe in Samostojni podjetniki

Doba financiranja je pri premičninskih poslih lahko največ 5 let za osebna in gospodarska vozila, industrijsko opremo, gradbeno mehanizacijo ipd. V primeru rabljenih oziroma testnih vozil skupna doba trajanja (leasing + starost vozila) ne sme presegati 6 let.

Pri opremi doba financiranja lahko traja do 7 let, kar je odvisno od višine financiranja, amortizacije in podobnih dejavnikov.

Leasingodajalec oceni boniteto stranke.

Pogodba o leasingu postane veljavna s plačilom pologa in stroškov priprave ter izvedbe posla.

Pri vozilih obstaja možnost registracije vozila na ime oziroma naziv leasingojemalca, vendar je za to potrebno posebno soglasje leasingodajalca.

Leasingojemalec je dolžan predmet leasinga zavarovati na svoje stroške in pod pogoji, ki so določeni v splošnih pogojih leasinga premičnin. V primeru da se zavarovalna polica ne glasi na družbo Raiffeisen Leasing d.o.o. kot zavarovanca, je potrebno vinkulacijsko potrdilo v korist leasingodajalca.

Pri leasingu premičnin se pojavi tudi vprašanje financiranja DDV. Tukaj imamo dve možnosti:

  • prva in najbolj običajna je, da se DDV poravna takoj ob sklenitvi pogodbe,
  • druga pa je, da se stranki ponudi financiranje DDV za obdobje do 4 mesecev (v tem času je lahko leasingojemalcu DDV povrnjen).
Iskalnik
Vpišite iskalne pojme:
A A AVelikost pisave Domov   Iskalnik   Kolofon   Pravila uporabe   Preglednik strani 1.12.2020 5:03:01 © Raiffeisen leasing d.o.o.